MyElectrica

Instructiuni utilizare

  • Ultima actualizare: 02/02/2018

In aceasta pagina web gasiti cateva instructiuni de utilizare a aplicatiei MyElectrica. Daca aveti intrebari legate de contul dumneavoastra MyElectrica pentru care nu gasiti raspuns aici, va rugam sa ne contactati online. Va multumim.

Cum accesez contul MyElectrica?

În situația în care aveți înregistrat un cont în aplicația MyElectrica, îl puteți accesa din pagina myelectrica.ro/.

Se va încărca prima pagină a aplicației MyElectrica (Imagine 1).

Prima pagină MyElectrica

Imagine 1 - Prima pagină MyElectrica

Pentru a vă conecta va trebui să efectuați click pe butonul "CONECTEAZĂ-TE". Se va afișa un formular ca cel din Imaginea 2.

Imagine formular conectare

Imagine 2 - Formular conectare în aplicația MyElectrica

În această pagină va trebui să introduceți numele dumneavoastră de utilizator / adresa de email și parola pentru a vă putea conecta. După inserarea acestor date, apăsați tasta Enter sau efectuați click pe butonul "Acceseaza".

În situația în care numele de utilizator și / sau parola introduse în formularul de login nu sunt corecte, atunci veți primi un mesaj de eroare ca cel din Imaginea 3.

Eroare conectare

Imagine 3 - Eroare conectare în aplicația MyElectrica

În această situație, puteți încerca următoarele:

În situația în care încercați să accesați contul imediat după înregistrare, fără să îl fi activat, veți primi un mesaj de eroare ca în Imaginea 4.

Accesare cont neactivat

Imagine 4 - Încercarea de conectare la un cont neactivat

Cum creez un cont nou in MyElectrica?

Dacă nu aveți încă un cont în MyElectrica, puteți crea unul, accesând pagina MyElectrica

Se va încărca prima pagină a aplicației MyElectrica (Imagine 5).

Prima pagină MyElectrica

Imagine 5 - Prima pagină MyElectrica

Pentru a înregistra un cont nou va trebui să efectuați click pe butonul "ÎNREGISTREAZĂ-TE". Se va afișa un formular ca cel din Imaginea 6.

Imagine formular inregistrare

Imagine 6 - Formular înregistrare cont nou MyElectrica

Formularul de înregistrare este un formular în trei pași. Vă rugăm să completați detaliile care vă sunt cerute astfel încât acestea să fie cele corecte.

Dacă există erori la completarea unor câmpuri, acestea vor fi semnalate de aplicație. Vă rugăm să citiți cu atenție erorile semnalate și să le corectați pentru a putea finaliza înregistrarea. Este posibil să fie nevoie să vă întoarceți la pașii anteriori pentru a putea corecta toate erorile.

După completarea cu succes a datelor în formular, aplicația va crea un cont nou pentru dumneavoastră și va transmite un email către adresa de email pe care ați utilizat-o la înregistrare, care conține un link de activare. Pentru a activa contul va trebui să efectuați click pe acest link. Doar după efectuarea acestei operațiuni contul va deveni activ și va putea fi accesat.

În situația în care nu primiți mesajul de activare și au trecut 24 de ore de la înregistrare, puteți fi într-una din situațiile de mai jos:

Cum activez un cont in MyElectrica?

Pentru orice înregistrare cu succes a unui nou cont în aplicația MyElectrica, un email va fi transmis către adresa de email utilizată la înregistrare. În acest mesaj va fi inserat un URL unic la accesarea căruia contul dumneavoastră va fi activat.

Dacă activarea contului se face cu succes, vi se va afișa pagina prezentată în Imaginea 7.

Imagine activare cu succes cont MyElectrica

Imagine 7 - Activarea cu succes a contului MyElectrica

Dacă la click pe link-ul de activare vizualizați un mesaj similar cu cel din Imaginea 8, atunci contul dumneavoastră este deja activat și îl puteți accesa.

Mesaj afișat în cazul unui cont activat

Imagine 8 - Mesaj afișat în cazul încercării de activare a unui cont activ

Cum retransmit email-ul de activare?

Pentru a recupera numele de utilizator, trebuie să accesați pagina MyElectrica (se va afișa prima pagină a aplicației). Efectuați click pe butonul "CONECTEAZĂ-TE" pentru a fi direcționat în pagina cu formularul de login. Din această pagină aveți acces la meniul de navigare din partea de sus a paginii. Accesați AJUTOR/RETRANSMITE EMAIL ACTIVARE.

Veți fi direcționat într-o pagină web în care va trebui să introduceți adresa de email a contului (Imaginea 9).

Imagine formular retransmitere email activare

Imagine 9 - Formular retransmitere email activare cont MyElectrica

Cum recuperez numele de utilizator?

Pentru a recupera numele de utilizator, trebuie să accesați pagina MyElectrica (se va afișa prima pagină a aplicației). Efectuați click pe butonul "CONECTEAZĂ-TE" pentru a fi direcționat în pagina cu formularul de login. Din această pagină aveți acces la meniul de navigare din partea de sus a paginii. Accesați AJUTOR/RECUPEREAZĂ NUMELE DE UTILIZATOR.

În formularul care apare la accesarea paginii, trebuie să introduceți adresa de email utilizată de contul dumneavoastră din MyElectrica. După acest pas, efectuați click pe butonul Recupereaza (Imagine 10). Dacă adresa introdusă este corectă, un email va fi transmis către adresa dumneavoastră de email.

Imagine formular recuperare nume utilizator

Imagine 10 - Formular recuperare nume utilizator MyElectrica

Cum resetez parola de acces?

Pentru a reseta parola de acces în aplicație, trebuie să accesați pagina MyElectrica (se va afișa prima pagină a aplicației). Efectuați click pe butonul "CONECTEAZĂ-TE" pentru a fi direcționat în pagina cu formularul de login. Din această pagină aveți acces la meniul de navigare din partea de sus a paginii. Accesați AJUTOR/AI UITAT PAROLA?.

În formularul care apare în pagină, trebuie să introduceți adresa de email a contului din MyElectrica pentru care solicitați resetarea parolei (Imagine 11). La transmiterea solicitării, către adresa de email inserata va fi expediat un mesaj. Acest mesaj conține un URL cu ajutorul căruia puteți reseta parola de acces.

Imagine formular resetare parola

Imagine 11 - Formular resetare parola MyElectrica

În anumite cazuri, la încercarea de resetare a parolei, puteți primi mesajul din Imaginea 12. În această situație vă puteți afla datorită unuia din motivele de mai jos:

Token invalid

Imagine 12 - Mesaj afișat în cazul unui token invalid.