MyElectrica

Instructiuni utilizare

  • Ultima actualizare: 07/09/2017

In aceasta pagina web gasiti cateva instructiuni de utilizare a aplicatiei MyElectrica. Daca aveti intrebari legate de contul dumneavoastra MyElectrica pentru care nu gasiti raspuns aici, va rugam sa ne contactati online. Va multumim.

Cum accesez contul MyElectrica?

În situația în care aveți înregistrat un cont în aplicația MyElectrica, îl puteți accesa din pagina oficiulvirtual.electricafurnizare.ro/.

Se va încărca prima pagină a aplicației MyElectrica (Imagine 1).

Prima pagină MyElectrica

Imagine 1 - Prima pagină MyElectrica

Pentru a vă conecta va trebui să efectuați click pe butonul "CONECTEAZĂ-TE". Se va afișa un formular ca cel din Imaginea 2.

Imagine formular conectare

Imagine 2 - Formular conectare în aplicația MyElectrica

În această pagină va trebui să introduceți numele dumneavoastră de utilizator și parola pentru a vă putea conecta. După inserarea acestor date, apăsați tasta Enter sau efectuați click pe butonul "Acceseaza".

În situația în care numele de utilizator și / sau parola introduse în formularul de login nu sunt corecte, atunci veți primi un mesaj de eroare ca cel din Imaginea 3.

Eroare conectare

Imagine 3 - Eroare conectare în aplicația MyElectrica

În această situație, puteți încerca următoarele:

Cum creez un cont nou in MyElectrica?

Dacă nu aveți încă un cont în MyElectrica, puteți crea unul, accesând pagina MyElectrica

Se va încărca prima pagină a aplicației MyElectrica (Imagine 4).

Prima pagină MyElectrica

Imagine 4 - Prima pagină MyElectrica

Pentru a înregistra un cont nou va trebui să efectuați click pe butonul "ÎNREGISTREAZĂ-TE". Se va afișa un formular ca cel din Imaginea 5.

Imagine formular inregistrare

Imagine 5 - Formular înregistrare cont nou MyElectrica

Formularul de înregistrare este un formular în trei pași. Vă rugăm să completați detaliile care vă sunt cerute astfel încât acestea să fie cele corecte.

Dacă există erori la completarea unor câmpuri, acestea vor fi semnalate de aplicație. Vă rugăm să citiți cu atenție erorile semnalate și să le corectați pentru a putea finaliza înregistrarea. Este posibil să fie nevoie să vă întoarceți la pașii anteriori pentru a putea corecta toate erorile.

După completarea cu succes a datelor în formular, aplicația va crea un cont nou pentru dumneavoastră și va transmite către adresa de email pe care ați utilizat-o la înregistrare un email care conține un link de activare. Pentru a activa contul va trebui să efectuați click pe acest link. Doar după efectuarea acestei operațiuni contul va deveni activ și va putea fi înlocuit.

În situația în care nu primiți mesajul de activare și au trecut 24 de ore de la înregistrare, puteți fi într-una din situațiile de mai jos:

Cum retransmit email-ul de activare?

Pentru a recupera numele de utilizator, trebuie să accesați pagina MyElectrica (se va afișa prima pagină a aplicației). Efectuați click pe butonul "CONECTEAZĂ-TE" pentru a fi direcționat în pagina cu formularul de login. Din această pagină aveți acces la meniul de navigare din partea de sus a paginii. Accesați AJUTOR/RETRANSMITE EMAIL ACTIVARE.

Veți fi direcționat într-o pagină web în care va trebui să introduceți numele dumneavoastră de utilizator și adresa de email utilizată la înregistrarea contului (Imaginea 6).

Imagine formular retransmitere email activare

Imagine 6 - Formular retransmitere email activare cont MyElectrica

Cum recuperez numele de utilizator?

Pentru a retransmiterea mesajului de activare, trebuie să accesați pagina MyElectrica (se va afișa prima pagină a aplicației). Efectuați click pe butonul "CONECTEAZĂ-TE" pentru a fi direcționat în pagina cu formularul de login. Din această pagină aveți acces la meniul de navigare din partea de sus a paginii. Accesați AJUTOR/RECUPEREAZĂ NUMELE DE UTILIZATOR.

În formularul care apare la accesarea paginii, trebuie să introduceți adresa de email utilizată de contul dumneavoastră din MyElectrica. După acest pas, efectuați click pe butonul Recupereaza (Imagine 7). Dacă adresa introdusă este corectă, un email va fi transmis către adresa dumneavoastră de email.

Imagine formular recuperare nume utilizator

Imagine 7 - Formular recuperare nume utilizator MyElectrica

Cum resetez parola de acces?

Pentru a reseta parola de acces în aplicație, trebuie să accesați pagina MyElectrica (se va afișa prima pagină a aplicației). Efectuați click pe butonul "CONECTEAZĂ-TE" pentru a fi direcționat în pagina cu formularul de login. Din această pagină aveți acces la meniul de navigare din partea de sus a paginii. Accesați AJUTOR/AI UITAT PAROLA?.

În formularul care apare în pagină, trebuie să introduceți atât numele de utilizator al contului din MyElectrica pentru care solicitați resetarea parolei, cât și adresa de email utilizată (Imagine 8).

Imagine formular resetare parola

Imagine 7 - Formular resetare parola MyElectrica